Helengelske finaler

De ble noen forrykende semifinaler i Champions League i år. I første semifinale spilte Barcelona på seg et komfortabelt forsprang med 3-0 hjemme mot Liverpool. Det samme gjorde årets overraskelse; Ajax med ett bortemål i lommen mot Tottenham.

De aller fleste var forberedt på at finalen som går 1. juni i Madrid skulle stå mellom Barcelona og Ajax. Men så… En snuoperasjon uten like i andre semifinale – uten store navn og målscorere – klarte Liverpool å overrumple det som ofte blir omtalt som verdens beste lag. 4-0 på Anfield, og 4-3 sammenlagt.

Om det var mange som ikke trodde sine egne øyne da de så Liverpool i aksjon, var det desto like mange som måtte gni seg et par ganger i øynene da Ajax skulle sikre finalebilletten hjemme mot Tottenham. 2-0 sto det, 3-0 sammenlagt. Det var nok mange nederlendere som for lengst hadde booket både reise og overnatting i den spanske hovedstaden lenge før snuoperasjonen til Tottenham startet. Lucas Moura puttet først en, så to på rappen. Og så, i siste minutt av de fem tilleggsminuttene, puttet han søren meg sitt tredje og siste – slik at han fikk ta med seg ballen under armen.

Som om ikke det er nok med en helengelsk finale i Champions League, blir det like engelsk også i Europa League i år. Torsdag kveld gjorde Arsenal liten tvil om at de fortjente en plass i finalen i Baku 29. mai. Hele 3-7 sto det sammenlagt mot Valencia, da dommeren blåste av kampen. Det mye takket være Aubameyang og Lacazette.

Like klart var det ikke hvem de skulle møte. Både ekstraomganger og straffespark måtte til for å avgjøre hvem av Chelsea og Eintracht Frankfurt som ville stå på motsatt banehalvdel i Baku. 1-1 var resultatet i begge semifinaler, dermed sto det 2-2 da andre semifinale var spilt ut i ordinær tid. Etter en redning av Chelsea-keeper Kepa, kunne Hazard sette den avgjørende straffen. Hvilket han sikkert gjorde.

Det står altså mellom fire engelske lag når det skal avgjøres hvilke europeiske storlag som er best denne sesongen. En meget hederlig finale gjenstår i Champions League, mens et realt London-oppgjør står for tur i Europa League. For en enestående sesong dette har vært så langt – og ennå gjenstår det beste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *