Mange veier fører til London

Enten du vil se Arsenal, Chelsea, Tottenham, Crystal Palace, West Ham, Fulham eller Watford, eller at du bare er giret på London-tur, er dette byen det kanskje er lettest å ta seg til – og rundt i – av de engelske fotballbyene. Med flere forskjellige lag som holder til i og rundt London, er også fotballmulighetene mange. Se gjerne hvilke tilbud vi har for fotballopplevelser i London her.

Englands hovedstad er rik på opplevelser, alt fra kulturopplevelser og shopping, til aktiviteter for både store og små. Klikk her for å lese om litt av hva London har å by på utover fotball. Men hvordan kommer du deg så til denne mangfoldige byen?

Vil du vandre i den engelske hovedstadens gater? (Foto: Martine Markussen)

London har en rekke flyplasser, hvor de vanligste flyplassene å lande på er Gatwick eller Heathrow. Men i tillegg til disse er det også Stansted, Luton og den litt mer sjeldne London City. Hvilken flyplass du lander på, kommer an på hvilket flyselskap du reiser med. Vær gjerne oppmerksom på dette når du skal bestille.

Direkte til London fra utvalgte flyplasser: 

  • Fra Bergen kan du reise til storbyen med Norwegian, hvor det er avganger hver eneste dag.
  • Fra Oslo Lufthavn går SAS, British Airways, Ryanair og Norwegian med flere avganger hver dag. Legg merke til at selskapene flyr til forskjellige flyplasser i London. Du kan også reise til London fra Torp mandag, onsdag, fredag og søndag, med Ryanair.
  • Fra Stavanger har både SAS og Norwegian flyvninger til London, hver dag unntatt lørdag.

Til sentrum fra flyplassene

Om du lander på Gatwick, da har du gjerne reist med Norwegian, er det svært enkelt å komme seg til sentrum. Derfra går flytoget Gatwick Express, som tar deg til Victoria Station på omtrent 30 minutter. I tillegg til flytoget, går det en rekke andre ordinære tog, som også kan ta deg til andre togstasjoner.

Flyr du med SAS eller British Airways, lander du på Heathrow. Derfra går det også et flytog, kalt Heathrow Express, som tar deg til Paddington Station. Det går i tillegg ordinære tog, i likhet med Gatwick. Noe som er kjekt med denne flyplassen, er at det også er mulig å ta undergrunnen til alle terminalene. Tar du Piccadilly Line, er dette den billigste måten å ta seg til og fra flyplassen på.

Fra Stansted, som du gjerne lander på om du for eksempel reiser med Ryanair, går det også et ekspresstog. Dette stopper på London Liverpool Street.

Fra samtlige flyplasser går det også busser, fra National Express. Likevel er det tog vi vil anbefale å ta, både for enkelhetens skyld og ikke minst tidsbruken. Det er selvsagt også mulig å ta taxi eller bestille privatsjåfør. Om du ønsker hjelp til å bestille opphenting på flyplassen, hjelper vi såklart til med dette.

Uansett hvordan du velger å komme deg fra flyplassen, kan det lønne seg å bestille på forhånd. Togene kan du få veldig billig, om du bestiller en stund i forveien. Til gjengjeld kan disse bli veldig dyre om du kjøper rett før, eller på togstasjonen. Det samme gjelder buss. Om du reiser til Heathrow, og tar undergrunnen, er det ikke nødvendig å bestille på forhånd – da må du bare huske å ta med deg Oyster Card og fylle det på!

Lurer du på hvor du kan bo i London? Les mer om et av de tre hotellene du kan bo på når du bestiller tur med oss.

Det er mange veier inn til London. Gatwick Express er en av dem. (Foto: Martine Markussen)

Vær kreativ!

En ting mange ofte glemmer, er at det er mulig å fly fra forskjellige flyplasser. Syns du SAS har bedre flytider enn Norwegian, men du stoppes av at det er forskjellige flyplasser? Ikke tenk på det. Eller kanskje Ryanair er billigst én vei, så kan du ta retur med et annet selskap? Det er ingen som bryr seg om du lander på Gatwick og reiser fra Heathrow, eller motsatt. Eller om du drar til og fra noen av de andre flyplassene.

Tenk også på at det er mulig å reise til andre byer fra London. Kanskje du vil oppleve Liverpool eller Manchester når du allerede er på reise? Sjekk gjerne ut innlegget vårt om hvordan du kan komme deg til disse byene.

Som vi også skrev i innlegget nevnt over, er mellomlandinger et alternativ til direkteruter. Dette er kanskje ikke like aktuelt til London, ettersom det er såpass hyppige avganger – men man vet aldri! Fra Bergen er det for eksempel vanlig å mellomlande i Oslo eller København. Fordelen med mellomlandinger er at det åpnes for enda flere selskap å reise med. Da er for eksempel KLM via Amsterdam en mulighet. Det er fullgode alternativ, til tross for at det naturligvis tar litt lengre tid.

Det som er viktig å huske på, hvis du ikke er av typen som liker gambling, er å bestille hele reisen på samme bestilling, gjennom samme flyselskap. Da har du mange flere rettigheter dersom det blir forsinkelser eller andre ting som gjør at du ikke rekker flyet ditt videre fra mellomlandingen.

Ønsker du å oppleve Arsenal når du er på tur til London? Les om hvordan Club Level-billettene vi har er!

Det er egentlig bare fantasien og budsjettet som setter grenser for hvordan du kan komme deg til den endelige destinasjonen. Det viktigste er tross alt å komme tidsnok til fotballkampen. Er du av den kreative og reisevante typen, kan det å kombinere både flyselskap og avreisesteder være en god idé for å få de beste reisetidene og de beste tilbudene. Liker du det mer trygt og enkelt, kan du gå for direkterutene.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du ønsker å reise til et av disse flotte stedene, vi hjelper gjerne! Merk at pakkereisene våre ikke inkluderer fly, så det sørger du for selv.

4 kommentarer til «Mange veier fører til London»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *