Hvordan komme seg til Liverpool og Manchester?

Etter at Widerøe åpnet sin nye direkterute fra Flesland til Liverpool, er det mange som tenker at en ny dør er åpnet for å se Liverpool og Everton sine kamper. Og det er det jo, for så vidt. Men det finnes så mange andre alternativer også! Og selv om ruten går til Liverpool, er det ikke bare de som vil til scouserbyen som kan ta den. Skal du til Manchester, for eksempel? Da har det åpnet seg enda en mulighet for å ta seg dit.

Det er nærmest uendelig mange reisealternativer når du skal over dammen og se kamp, og det er kanskje litt lett å se seg blind på akkurat den byen du skal til. Vi skal derfor hjelpe deg litt på veien med å finne det som passer best for deg – eller kanskje finner du en idé til en reiserute du ikke har tenkt på? Fest setebeltene!

Fly til Manchester

Den mest tradisjonelle måten å komme seg til både Manchester og Liverpool på, har lenge vært å fly til Manchester Airport. Her har en rekke selskap direkteruter, fra de fleste store flyplasser i Norge. Utover dette, er det flyvninger med mellomlanding som gjelder. Dette åpner naturligvis mange flere dører og kombinasjonsmuligheter.

Dersom du skal se kamp i Manchester, er det utvilsomt enklest å fly til den lokale flyplassen. Når du lander på Manchester Airport, er det derfra enkelt å ta seg inn til sentrum. Velger du å ta tog, går de til stadighet fra flyplassen til sentrumsstasjonen Manchester Piccadilly. Det tar deg omtrent 20 minutter. Det er også mulighet for å ta buss, men her er tog både raskere og enklere. Så går det selvsagt alltid drosjer. Les mer om hvordan du kan komme deg rundt i Manchester, og hva du kan slå ihjel tiden rundt kampen med i innlegget vårt om industribyen her.

Skal du derimot se et av lagene i Liverpool, og lander i Manchester, gjelder det å komme seg så fort som mulig bort fra byen (selv om det anbefales å ta en titt i denne byen også). Også her er det tog som kan gjelde, hvor det jevnlig går linjer som tar deg direkte fra flyplassen og til Lime Street Station i Liverpool. Togturen tar en drøy time.

Minst like populært som tog, er å ta buss. Her går National Express fra flyplassen, og tar deg til Liverpool One busstasjon. Den turen er unnagjort på ganske nøyaktig en time. Både tog og buss er relativt rimelige alternativer, men så fort dere er en gruppe på en håndfull eller flere, kan det like godt lønne seg å bestille drosje eller minibuss. En direkte kjøretur vil ta rundt 45 minutter. Skal du til Liverpool, kan du ta med deg noen av våre gode tips herfra.

Til Manchester fra utvalgte flyplasser: 

  • Fra Bergen kan du fly direkte med SAS mandag og fredag, mens det skotske selskapet Loganair har halvdirekte flyvninger, via Inverness, hver tirsdag, torsdag og søndag.
  • Fra Oslo og omegn kan du reise daglig med SAS fra Oslo Lufthavn, mens Norwegian flyr mandag, onsdag og fredag. Reiser du fra Sandefjord og Torp, kan du fly med Ryanair alle dager unntatt tirsdager og lørdager.
  • Fra Stavanger flyr Norwegian direkte hver mandag, onsdag og fredag.
Oxford Road i Manchester. (Foto: Pete Birkinshaw/Flickr)

Fly til London

Når du først må ta tog fra flyplassen til dit du skal, kan du vel like godt bare forlenge turen litt? Det er faktisk ikke så mye lenger fra London til Liverpool, som det er fra Manchester. Okei, så tar togturen nesten dobbelt så lang tid, men det er altså kun snakk om to timer fra hovedstaden til de nordvestlige fotballbyene. Derfor er det å fly til London, selv om du skal til Manchester eller Liverpool, et vel så godt alternativ som det å reise til en av byene. Én ting er i hvert fall sikkert; det går oftere fly til London enn hva det gjør til de andre byene. Et annet godt argument er at det ofte også kan være billigere.

Om du lander i London, uansett hvilken flyplass du lander på, må du komme deg til Euston Station i nordre del av sentrumskjernen. Dit kommer du deg enkelt med tog fra flyplassen, men merk at det fra noen flyplasser også er nødvendig å ta t-banen et lite strekke. Fra Euston tar du nordgående tog fra Virgin Trains, som går så ofte som opptil hvert 20. minutt til både Manchester og Liverpool.

Her kan det være svært lurt å kjøpe togbilletter med en gang du vet når du skal reise, ettersom det kan bli veldig kostbart å kjøpe togbillettene like før, eller på stasjonen. Deretter er det bare til å kjøpe en kaffe og nyte togturen. To timer på tog er overkommelig, selv for den minst togglade. Bare tenk på det som venter i andre enden!

Til London fra utvalgte flyplasser: 

  • Fra Bergen kan du reise til storbyen med Norwegian, hvor det er avganger hver eneste dag.
  • Fra Oslo Lufthavn går SAS, British Airways, Ryanair og Norwegian med flere avganger hver dag. Legg merke til at selskapene flyr til forskjellige flyplasser i London. Du kan også reise til London fra Torp mandag, onsdag, fredag og søndag, med Ryanair.
  • Fra Stavanger har både SAS og Norwegian flyvninger til London, hver dag unntatt lørdag.
Det er mange veier inn til London. Gatwick Express er en av dem. (Foto: Martine Markussen)

Andre alternativ

Et alternativ til direkteruter, er selvsagt mellomlandinger. Fra Bergen er det for eksempel vanlig å mellomlande i Oslo eller København for å komme seg til flyplassen i Manchester. Fordelen med mellomlandinger er at det åpnes for enda flere selskap å reise med. Da er for eksempel KLM via Amsterdam en mulighet. Det er fullgode alternativ, til tross for at det naturligvis tar litt lengre tid.

Det som er viktig å huske på, hvis du ikke er av typen som liker gambling, er å bestille hele reisen på samme bestilling, gjennom samme flyselskap. Da har du mange flere rettigheter dersom det blir forsinkelser eller andre ting som gjør at du ikke rekker flyet ditt videre fra mellomlandingen.

Det vi har inntrykk av at få tenker på, er at det er fullt mulig å lande ett sted, og reise hjem fra et annet. Det er ingenting som kan stoppe deg fra å lande i London og reise hjem fra Manchester, eller motsatt. Da kan du kombinere flymulighetene som er nevnt tidligere i innlegget. Kanskje klaffer det slik at du kan se favorittlaget i Manchester eller Liverpool den ene dagen, og så kan du reise til London og se et av hovedstedslagene før du reiser hjem? Eller vil du ha overnatting i London, slik at du kan shoppe litt dagen før eller etter du skal på kamp i nordvest? Husk at vi mer enn gjerne hjelper til med å skreddersy pakker med flere kamper på samme tur.

Noen går kanskje litt lenger enn andre for å komme seg til den endelige destinasjonen. Det finnes mer utradisjonelle mellomlandinger, som ofte tar enda lenger tid, men kan til gjengjeld spare litt på reisekassen, eller plusse på reiseboken. Det hender vi hører om folk som tar Wizzair eller Ryanair til et sted Polen, for eksempel, og reiser videre til Manchester eller Liverpool derfra. Selv har jeg en gang reist med Flybe fra Manchester til Aberdeen, og videre med Widerøe fra Aberdeen til Bergen, fordi alle direkterutene var utsolgt. Da fikk jeg i tillegg noen timer i den skotske byen, som jeg aldri hadde vært i før. Det ble en ekstra opplevelse – og ikke bare hjemtransport.

Den koselige byen Aberdeen, som jeg ikke hadde fått sett om jeg ikke var litt kreativ i reiseveien. (Foto: Martine Markussen)

Det er egentlig bare fantasien og budsjettet som setter grenser. Det viktigste er tross alt å komme tidsnok til kampen. Er du av den kreative og reisevante typen, kan det å kombinere både flyselskap og avreisesteder være en god idé for å få de beste reisetidene og de beste tilbudene. Liker du det mer trygt og enkelt, kan du gå for direkterutene.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du ønsker å reise til et av disse flotte stedene, vi hjelper gjerne! Merk at pakkereisene våre ikke inkluderer fly, så det sørger du for selv.

6 kommentarer til «Hvordan komme seg til Liverpool og Manchester?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *