Turen går til hovedstaden

London… Hvor skal man begynne? Hovedstaden og Englands største by. Den er travel, stor og alt går veldig fort. Men det er jo litt av sjarmen også – man får virkelig kjent på det ordentlige storbylivet. Ikke for det: Det finnes mange plasser der man både kan ta livet helt med ro, og nyte impulsene.

Har du for eksempel gått nedover Oxford Street, en av de travleste handlegatene i Europa, og tenkt: «Nå hadde det vært deilig å sette seg ned en rolig plass», men det virker umulig. Trøsten er at det er langt fra umulig. Du må bare vite hvor du skal gå! En av mine favorittplasser å ta en pust i bakken på er St. Christopher´s Place. Denne plassen er stappfull av bakerier, puber, restauranter og småbutikker – og alle gir deg inntrykk av at du er et helt annet sted enn noen meter unna Oxford Street. Tempoet er skrudd ned, og avslappingsfaktoren opp. Du kommer til plassen enten ved å gå inn en bitteliten stikkvei, som er veldig lett å overse, på motsatt side av Bond Street Station, eller ved å gå opp James Street. En kaffe eller halvliter her, og du er klar for resten av handlegaten! Eventuelt kan middagsplanene legges hit, med påfølgende barbesøk. St. Christopher´s passer både til pause og utflukt.

Uansett hva du ønsker, ligger det for dine føtter i London. I det kulturelle hjørnet? Ikke noe problem. Verdenskjente musikaler og teater er fullt mulig å oppleve. Har du med barn? Med alt fra akvarium til skyhøye utsiktpunkt kan dere fenge hele familien. For ikke å snakke om alle aktivitetshusene som finnes. Og hvor deilig er det ikke å kunne fornye garderoben fra topp til tå, innerst til ytterst, kun ved å gå et knapt to kilometer langt strekke. Det beste tipset vi kan komme med er egentlig: Ta livet som det faller seg, og er det noe som faller deg inn – bruk Google. For uansett finner du det i London. Det kan vi nesten garantere.

En annen idé kan være å ta turen ut til en eller flere av de mange distriktene rundt sentrumskjernen. Dra til hippe Shoreditch, som er kjent for gatekunst og kule utesteder. Eller gå rett inn i filmsettet i Notting Hill, som folk også strømmer til for stedets markeder og eksklusive strøk. De fleste av fotballklubbene som tilhører London, ligger i flere av disse distriktene. Dermed kan det være en lur idé å tilbringe mer enn kun timene rundt kamp i området rundt stadion, for å oppleve litt annet enn kun det stressende storbylivet.

Både Arsenal, Chelsea, Tottenham, Crystal Palace, West Ham, Fulham og Watford holder til i og rundt London, så her er fotballmulighetene mange. Om du er giret på en London-tur, kan du sjekke ut hvilke tilbud vi har her.

Er du mer fristet av andre byer? Kanskje Manchester? Les mer om turtips dit her.

(Foto: Berit Watkin/Flickr)